fbpx

Prodaja stanova SPO ORCA – NOVOGRADNJA

Prodaja stanova SPO ORCA – NOVOGRADNJA
Kneza Višeslava bb, Mostar 88000, Bosna i Hercegovina
Prodaja KM 3.000,00 KM /m2 - Stan, Stanovanje
NINN01052023 49 m2 1 Soba 1 Kupatilo 2023 Godina gradnje

Prodaju se stanovi u izgradnji u SPO Orca koji se nalazi u Ulici Kneza Višeslava bb, Grad Mostar.

LOKACIJA
Stambeno-poslovni objekt ”ORCA” nalazi se u Gradu Mostar, katastarska općina MOSTAR II, k.č. 725/1. Objekt je građen u više lamela katnosti -1G+P+6+(dijelom 7+8).
Predmetni objekt se nalazi u centralnom dijelu Grada Mostara. Sa svih strana graniči neposredno s komunikacijskim prostorima. Neposredno uz objekt se nalazi šetnica dok se na nju naslanja asfaltni put sa tri strane (istok, zapad, sjever) a s južne strane terasa na kojoj se nalaze bašte caffe barova a ispod nje prometnica. Kolni i pješački prilaz je omogućen iz više pravaca. U okolini su dominantni poslovni i poslovno-stambeni objekti slične katnosti.

POSTOJEĆE STANJE
Stambeno – poslovni objekt ”ORCA” sastoji se od jedne podzemne (-1G), Prizemlja i šest nadzemnih etaža a dijelom sedam i osam etaža.
Predmet ovog glavnog projekta jest rekonstrukcija poslovnog prostora dijela prvog kata tj poslovnih prostora koji se nalaze u lamelama L5, L6, L7 i L8 uz fasade a koje su locirane na dijelu zapadnog pročelja, na južnom i na dijelu istočnog pročelja objekta tako da novo stanje čini 27 poslovnih jedinica.

NOVOPROJEKTIRANO – DISPOZICIJA
Rekonstrukcija poslovnog prostora na dijelu prvog kata stambeno-poslovnog objekta ”ORCA” podrazumijeva demoliciju svih postojećih pregradnih zidova i staklenih stijena kao i demontaža postojećih instalacija koje dolaze u koliziju s novo projektiranim rješenjem a koji se nalaze u postojećim gabaritima poslovnih prostora.
Za pristup poslovnim jedinicama koristi se vertikalna komunikacija (postojeća) kroz stubišna jezgra za svaku od lamela, sveukupno četiri prilazna stubišna jezgra sa liftovima. Od postojećih 14 etažnih jedinica/poslovnih prostora formira se novih 27 poslovnih jedinica.
Nosivu konstrukciju čini postojeći armiranobetonski sustav stupova, zidova i ploča koji ostaje isti u potpunosti. Kompleks je temeljen na AB ploči.

-Vanjski zidovi građevine su izvedeni od armiranog betona i blok opeke, s termoizolacijom od stiropora i završnim slojem polimerne žbuke – demit fasada i dijelom kao ventilirana alucobond fasada.

-Unutarnji pregradni zidovi između poslovnih jedinica/apartmana su planirani zidani zidovi od negorivih blokova od siporeksa (ytong) ukupne debljine 20cm.

-Vanjska stolarija (prozori, vrata i ostakljene stijene) stanova je aluminijska. Ulazna vrata u zgradu su od plastificiranih aluminijskih profila i limova, a ostakljenje termoizolirajućim staklom. Alucobond fasada koja se nalazi na fasadama ostaje kao u postojećem stanju, s tim da se planira zahvat na postojećim otvorima na način da se ugrađuju otklopno zaokretni otvori u postojeće okvire zbog osiguranja prirodne ventilacije poslovnih prostora.

-Unutarnja vrata se izvode kao stolarske stavke u drvenim dovratnicima za suhu ugradnju. Ulazna vrata u poslovne jedinice su protuprovalna. Sve vanjske prozorske klupice su aluminijske.

-Ličilački radovi
Unutarnje površine zidova gletaju se i liče disperzivnim bojama za interijere, osim u sanitarnim prostorijama gdje se zidovi oblažu keramičkim pločicama punom visinom.

-Podovi
U obuhvatu ugrađuje se laminat I klase s pripadajućim lajsnama, osim sanitarnih čvorova , kuhinja, hodnika koji će biti obloženi keramičkim pločicama I klase. Zajednički hodnici i stubišta opločeni su keramičkim pločicama.

-Stropovi
Stropovi se rade kao spušteni također od standard gipskartonskih ploča na odgovarajućoj podkonstrukciji kroz koje je planirano trasiranje instalacija.

-Zidne obloge
Kupaonice, toaletni prostori i kuhinje dijelom površine oblažu se keramičkim pločicama I klase, dok se ostatak površine gleta i liči bijelom bojom.

-Kupaonice i WC-i
Sanitarna oprema bijele boje, armature kromirane. Ugrađena tuš kada sa kliznom staklenom stijenkom te podžbuknom baterijom i mješalicom za toplu vodu, jednoručna slavina i tuš garnitura. Zidna WC školjka s ugrađenim vodokotlićem i poklopcem. Umivaonik, jednoručna slavina i ogledalo od kristalnog stakla.

-Uvjeti zaštite okoliša
Namjena građevine je ista kao postojeća (poslovni prostori), tako da nema nepovoljnih utjecaja na okoliš i nije predviđeno da se u njemu odvija bilo kakav tehnološki proces koji bi zagađivao zrak i okoliš. Odvoz mehaničkog i kućnog otpada rješava se u skladu sa Općinskom odlukom, odlaganjem u kontejnere.

-Zaštita od buke i vibracija
Po svojoj namjeni projektirana građevina ne predstavlja izvor buke i vibracije, te se u njenom korištenju neće povećati razina buke. Masivni vanjski zidovi i stropne konstrukcije udovoljavaju zahtjevima zaštite od buke. Vanjski otvori su ostakljeni termoizolirajućim staklom, što zadovoljava zvučnu zaštitu.

-Ušteda energije i toplotna zaštita
Građevina je projektirana na način da se smanji gubitak topline, odnosno omogući ekonomično zagrijavanje prostora. Projektom je predviđena zaštita objekta, u skladu sa standardima, od prevelikog zagrijavanja u ljetnom razdoblju, a otvori su od insolacije zaštićeni unutarnjim podiznim rolo zavjesama.
Toplinska stabilnost objekta dokazati će se zasebnim proračunom fizike zgrade, koji nije sastavni dio ovog glavnog projekta.

Dostupni stanovi:
L5-A18 Jednosoban stan površine 52 m2
L5-A21 Garsonjera površine 39 m2
Stanovi bi trebali biti useljivi od 1.10.2023. godine.

Više informacija o detaljima možete dobiti pozivom na broj 063 66 55 44 ili mailom na info@nekretnineinn.ba svakim radnim danom od 09:00 do 17:00 sati. Ukoliko želite dobiti informacije izvan radnog vremena pošaljite SMS, Viber ili WhatsUp poruku sa šifrom nekretnine NINN01052023 na broj 063 66 55 44, a agentica Valentina Krešić će Vas kontaktirati tijekom radnog vremena.

Tlocrti

Prvi kat

3.000,00 KM KM/m2
Lokacija nekretnine

Agent Valentina Krešić


Saznaj više

Contact

Slične nekretnine

Usporedite nekretninu

Usporedi
Možete usporediti 4 nekretnine, svaka nova dodana nekretnina zamijenit će prvu iz usporedbe.

Valentina Krešić