Sve što trebate jeste nekoliko manjih izmjena koje će podići Vašu blagovaonicu, bilo da ćete je osvježiti novim presvlakama ili ćete joj dati dozu osobnosti postavljanjem fotografija.

Kod blagovaonice se čak smijete usuditi biti malo više odvažni, pa je možete oživiti naglašenim uzorkom ili svjetlo obojanom tkaninom, bilo da presvlačite stolice, dodajete nove zavjese ili samo mijenjate stolnjak.

Iako je prostor za odlaganje ključ blagovaonice, ne želite da vam glomazni komadi namještaja ometaju prolaz prostorijom, pa zato probajte sve riješiti policama na zidu. To vam je prilika da date prostoriji malo osobnosti i pokažete koje dobre komade posuđa imate – fini porculan, vintage komade… Ako je blagovaonica otvoreni prostor, možete ga vizualno ograditi tako što ćete napraviti policu za knjige od poda do stropa – dobit ćete intimnost, a sa knjigama i ukrasnim predmetima izgledati će vrlo dekorativno.

Razmislite o raspoloženju kakvo želite da se osjeća u Vašoj blagovaonici; prostoriju može transformirati jednostavan odabir boje koja podiže cijeli prostor i laska. Duboke, bogate boje trebale bi biti odabir ako blagovaonicu koristite uglavnom za večernje objede. Svijetla i vesela žuta ili boja zelene jabuke trebale bi biti odabir ako prostoriju želite učiniti primamljivom tijekom dana.

Plavi zastori

Da biste što prije „podigli” prostoriju, za lagani namještaj poput rimskih zavjesa i odgovarajućih sjedalica za stolice odaberite neku životopisnu tkaninu.

Dekorativne police

Postavite dekorativne police i na njih izložite omiljene staklene predmete i porculan. Ova pastelno roza drvena polica jednostavnoj shemi blagovaonice daje pomalo starinski izgled.

Zidna galerija